241725x bekeken sinds 5 juli 2009
BLC 2 loopt, na een prima eerste helft, toch averij op tegen Wilhelina'26

Teamblog

BLC 2 loopt, na een prima eerste helft, toch averij op tegen Wilhelina'26

BLC 2 loopt, na een prima eerste helft, toch averij op tegen Wilhelina'26Er mocht afgelopen zaterdag toch wel van een heuse topper gesproken worden.
Nivo Sparta en Blauw/Geel gaan op 5 mei uitmaken wie er kampioen gaat worden van de 2e klasse. Zij spelen dan namelijk tegen elkaar maar deze zaterdag was er eerst het gevecht om plek 3. BLC 2 wat 3e staat nam het op tegen de nr 4 Wilhelmina’26 die 1 wedstrijd minder gespeeld hebben en 3 punten onder BLC 2 staan.

Na een wat rumoerige trainingsweek met veel geblesseerde spelers kon BLC 2 toch aan een mooie selectie komen voor deze wedstrijd. Jawad, vanuit de A, werd erbij gehaald, Tim Quik kwam vanuit het 1e en ook Juul kwam weer over uit Maastricht. Geblesseerd en afwezig waren Halim en Venmans. Deniz kon gelukkig wel op tijd opgelapt worden. De opstelling: Thijmen op doel. Achterin op rechts Deniz centraal Youri en Tim en links Mitch H. Op 6 Ali en op 10 Patrick. Rechts Tim Q en links Johan. Voorin Karma en Lindley. In de wissel Elgi, Koen, Juul en Jawad.

De wedstrijd begon goed voor BLC. Wilhelmina’26 begon niet scherp aan de pot en BLC 2 wel. De ene na de andere bal sprong bij Wilhelmina van de voet en BLC 2 zat er kort op. Na een goede combinatie jaagde Lindley de laatste man af. Deze paste terug op de keeper en deze taxeerde de bal compleet verkeerd in. Klungelig rolde de bal in het netje en was het 0-1 voor BLC al na 6min.
Na deze onhandigheid bleef Wilhelmina slecht spelen. En BLC kwam meer en meer in de wedstrijd. Vooral Karma was heel bewegelijk voorin en speelde zijn directe man helemaal zoek. Via een lange bal van Tim Q kwam hij in stelling maar hij was te lief. Waar hij de bal zelf had moeten maken wilde hij hem breed leggen om Lindley die er al niet meer op rekenende. Ook achterin stond het goed centraal met het nieuwe duo Youri en Tim. In de 12e min kreeg ook Tim Q (alias Bollo) het op zijn heupen. Met een mooie passeer actie ging die 2x zijn man voorbij en gaf voor op Patrick. Patrick drukte af maar de keeper kon knap redding brengen. Want de bal leek laag in de hoek te vliegen.
De trainer van Wilhelmina was het beu en riep de aanvoerder bij zich. Er werd het e.e.a. omgezet en dat hielp. Wilhelmina kwam wat in de wedstrijd. Maar BLC had Thijmen. Deze redde knap op een goede aanval van. De aanvaller viel tegen hem aan en begon wat te zuigen en Thijmen duwde hem weg. De scheids voelde het slecht aan en gaf geel. Even later hielp de scheids ons wel. Een hands bal van de spits van Wilhelmina werd afgefloten. BLC was de eerste helft de bovenliggende partij maar kon niet meer scoren. Een schot van Johan ging nog over en ook een goede aanvallende actie van Deniz op rechts werd niet afgerond door Karma. Het bleef bij 0-1.

Het stond goed dus trainers Erwin en Danny veranderde niets. Helaas was dat maar van korte duur want 10min na rust vielen de mannen van BLC met bosjes uit. Als eerste moest Tim Quik, die niet meer zo Quick was eruit, want de pijp was leeg. Nog geen 2 min later moest Johan eraf met hamstring klachten en ook Mitchel Hoos had een tik gehad en had last. Eligiroy en Jawad kamen erin. Vooral Jawad viel keuring in. Hij speelde constant de bal naar de juist kleur en was niet bang om mee te voetballen. Toch liep BLC 2 tegen de lamp. Wel de spreekwoordelijke lamp want als er lampen op het veld zouden staan zou raar zijn. Zeker gezien het feit dat de wedstrijd overdag werd gespeeld. Anyway, net zoals de 0-1 voor BLC had de gelijkmaker een luchtje. En dit keer een luchtje van buitenspel. De bal werd in de kluts als een vuurpijl gelanceerd via een speler van Wilhelmina. De spits was attent en scoorde maar stond zeker 2 meter buitenspel. Koen vlagde nog maar het mocht niet baten. De scheids liep al naar de stip. Vanaf dat moment pakte Wilhelmina het heft in handen en met nog 25min te spelen gingen ze vol voor de 3 punten. En dat lukte. Want in de 72ste en 73ste min was het kort na elkaar raak en was BLC 2 verslagen. Juul en Koen vielen nog in maar er viel weinig eer te behalen voor hun na deze 2 snelle tegentreffers. Toch kreeg Patrick nog een grote kans op de aansluiting maar de keeper wist knap redding te brengen. 10min voor tijd was er ook een mooie schermutseling op de middenstip. Ali beging een forse overtreding. De middenvelder van Wilhelmina was er niet van gediend en gaf ali een Schopje op zijn bolletje. Het ontging de scheids maar was zeker een rode prent waardig. In de 85ste min kreeg wel Tim vd Rijdt rood, voor en maken van een overtreding. Deze kaart werd later terug gebracht naar geel want ook de scheids vond dat wat overdreven achteraf. Helaas had BLC 2 daar weinig aan en verloor.

Voor het behalen van nacompetitie heeft dit verlies geen direct gevolgen. BLC 2 verspeelde wel plek 3 en zakt naar plek 4 maar alle 2 de concurrenten HSSC’61 en GDC verspeelde ook punten.
Everstein daarentegen is wel bezig met een opmars en staan er ineens ook goed voor in de 3e periode. Aankomend weekend speelt BLC 2 uit tegen Neo’25 in Waalwijk. Neo’25 verloor van Nivo Sparta met 1-6 maar won midweeks nog de derby, met 2-1, van hekkensluiter SSC’55 2.
Auteur: Erwin Bax | 16 april 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (9)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in